VAŽNA OBAVIJEST - Izmjena vezana za drugi prijavni rok na Konkurs za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija i prvu godinu stručnog studija na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu u studijskoj 2022/2023. godini

Na sva četiri odsjeka troškove studija snosi osnivač na osnovu odluke Vlade Kantona Sarajevo.

Prijava kandidata na Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija i prvu godinu stručnog studija na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu u studijskoj 2022/2023. godini, provodi se isključivo online putem Informacionog sistema eUNSA i web stranice https://upisi.unsa.ba.

Prijava na Konkurs se vrši u periodu od 29.08.2022. do 09.09.2022. godine

Prijemni ispit iz matematike za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija i prvu godinu stručnog studija na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu u studijskoj 2022/2023. godini, održaće se u četvrtak, 15.09.2022. godine u 13:00 sati u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta, Kampus Univerziteta u Sarajevu, Zmaja od Bosne bb, Sarajevo.

Troškovi za polaganje prijemnog ispita iznose 40,00 KM (uputstvo za plaćanje/popunjavanje uplatnice možete preuzeti kao prilog ovog obavještenja). Prilikom online prijave na Konkurs, potrebno je poslati (upload) skeniran dokaz o plaćanju (uplatnicu).

Saglasno uvjetima Konkursa, kandidat koji putem Informacionog sistema eUNSA i web stranice https://upisi.unsa.ba izvrši prijavu za upis na fakultet, obavezan je polagati prijemni ispit, u protivnom njegova prijava neće biti razmatrana.

Napomena:
Nakon završenog prvog upisnog roka, ostalo je raspoloživih slobodnih mjesta po studijskim programima, kako slijedi:

TabelaPrijemni.png

Odluka_o_krijerijima_za_rangiranje_kandidata.
Odluka_o_vrednovanju_rezultata_prijemnog_ispita
uplatnica_prijemni_4