Univerzitet u Sarajevu Elektrotehnički fakultet sarajevo Javne nabavke | Nastava | Zamger | Webmail |

POČETNA

O FAKULTETU

STUDIJ

ODSJECI

NAUČNI RAD

PRETRAGA

ENGLISH

 

Nastava
Postdiplomski studij
CNAP
Konkursi
Nagrade
Obavještenja ICT tima
Upis i prijem
Javne nabavke
RSS

Uputsvo o popunjavanju indeksa i semestralnog lista prilikom upisa semestra

22.09.20 07:06   *   Starost poruke: 34 days   *   Kategorija: Opšta obavještenja, Studenti, Upis i prijem, Nastava   *  

 S obzirom na brojne nejasnoće kod određenog broja studenata šta tačno treba upisivati u indeks i semestralni list prilikom upisa semestra, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu izdaje sljedeću

 

U P U T U

 

1. Studenti koji upisuju višu godinu studija, indeks i semestralni list popunjavaju na način da u iste upisuju predmete zimskog semestra (obavezne i izborne) i predmetne nastavnike. Predmeti koji se prenose u višu godinu ne upisuju se u indeks, niti u semestralni list. Imena predmetnih nastavnika po predmetima mogu se pronaći u usvojenom nastavnom ansamblu koji je priložen uz ovu uputu.

2. Studenti koji obnavljaju studijsku godinu (ponovci), indeks i semestralni list popunjavaju na način da u iste upisuju nepoložene predmete zimskog semestra i predmetne nastavnike (položeni predmeti se ne upisuju). Ponovci koji su stekli pravo pohađanja nastave i polaganja predmeta iz naredne studijske godine (kolizija), predmete koje slušaju na koliziju i predmetne nastavnike upisuju na narednu stranu u indeksu (pri tome, iste ne treba upisivati u semestralni list). Pored toga, potrebno je putem Zamgera kreirati zahtjev za koliziju i predati u studentsku službu zajedno sa ostalim dokumentima za upis.

3. Studenti koji upisuju apsolventski staž, indeks i semestralni list popunjavaju na način da u iste upisuju samo nepoložene predmete (iz oba semestra) i predmetne nastavnike, a apsolventi kojima je ostalo da odbrane završni rad, upisuju samo završni rad.

Napomena:

Ugovor o učenju i Zahtjev za koliziju potrebno je kreirati za oba semestra (zimski i ljetni) i predati u studentsku službu zajedno sa ostalim dokumentima za upis (izmjene nakon predaje nisu dozvoljene).

Posljednja izmjena:  14:18 23/12 2008

 

© 2005 ETF Sarajevo
Elektrotehnički fakultet Sarajevo, Zmaja od Bosne bb, Kampus Univerziteta, 71000 Sarajevo
Tel: ++387 33 250 700 Fax: ++387 33 250 725 Email: etf@etf.unsa.ba